Zwangerschapsdatums
Gezondheid - Groei en gewicht
zondag, 16 juli 2006 18:58

Met de volgende rekenmodule kun je datums berekenen rond je zwangerschap en de daarop volgende geboorte.

Als je een negatieve waarde opgeeft bij Dagen voor geboorte, Weken voor geboorte, of Maanden voor geboorte dan betekent het resultaat dat daarachter komt de dagen, weken of maanden na de geboorte. Als deze velden positieve waardes bevatten, dan worden uiteraard data voor de geboorte berekend.

Met dit rekenvoorbeeld kun je niet berekenen wanneer de conceptie was gegeven de geboortedatum. Ga daarvoor naar de calculator over de conceptiedatum op basis van de geboortedatum. Wat hier gebeurt is de conceptiedatum berekenen op basis van de begindatum van de laatste menstruatie en dat is nauwkeuriger. Soms kan de echte conceptiedatum preciezer vastgesteld worden door na te gaan wanneer er rond de berekende datum geslachtsgemeenschap heeft plaatsgevonden.

Tenslotte worden meisjes gemiddeld één dag later geboren dan jongens en worden babies van blanke ouders gemiddeld 5 dagen later geboren dan babies van negro├»de ouders. Ook zwangerschappen van een eerste kind duren meestal een kleine week langer dan volgende zwangerschappen.

Laatste menstruatie:
(weekdag)
Weken na menstruatie:
=
Maanden na menstruatie:
=
Dagen na conceptie:
=
Weken na conceptie:
=
Maanden na conceptie:
=
Dagen voor(+)/na(-) geboorte:
=
Weken voor(+)/na(-) geboorte:
=
Maanden voor(+)/na(-) geboorte:
=
Berekende datums:
Geboorte:
Conceptie:
Laatst aangepast op vrijdag, 26 juni 2009 11:51